ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
STOCKHOLM
Mariehällsvägen 22
MÖJLIG 3:A - SE ALTERNATIV PLANLÖSNING! Nu har ni chansen att bo högst upp i en riktig herrgårdsdröm – en unik lägenhet om två rum och kök på 70 kvadratmeter, i huvudbyggnad på Mariehälls gård anno 1790. Under sommaren kommer ni kunna njuta av den lummiga trädgården med äppelträd, bärbuskar och en blomstrande örtagård. På kvällarna kan ni bjuda in era vänner för ett parti boule på gårdens egna boulebana. Här erbjuds ett boende med utsikt över både Bällstaån och en lummig trädgård, helt insynsfritt från övriga grannar i området. Förutom en bostad i toppklass, har ni kort gångavstånd till tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar i Sundbyberg centrum. Dessutom finns parkeringsplats på gården om så önskas. Bostäder likt denna finns sällan på marknaden, så passa på innan någon annan hinner före! Klicka på "Läs mer hos mäklaren" för att provmöblera. KLICKA HÄR
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
4407 kr/mån
ANTAL RUM
2 st
VÅNING
2
BOAREA
70 kvm
HISS
Nej
INKL. I AVGIFT
inkl. värme, VA & kabel-TV.
BYGGNADSÅR
1790
UTGÅNGSPRIS
3 750 000 kr
UPPVÄRMNING
Bergvärme
VISNINGAR
Inga planerade visningar.
Kontakta ansvarig mäklare för visning.
MÄKLARE
Reg. Fastighetsmäklare
Philip Bengtsson
BESKRIVNING
Nu har ni chansen att bo i en riktig herrgårdsdröm – en unik lägenhet om två rum och kök på 70 kvadratmeter, i huvudbyggnad på Mariehälls gård anno 1790. Under sommaren kommer ni kunna njuta av den lummiga trädgården med äppelträd, bärbuskar och en blomstrande örtagård. På kvällarna kan ni bjuda in era vänner för ett parti boule på gårdens egna boulebana.

Här erbjuds ett boende med utsikt över både Bällstaån och en lummig trädgård, helt insynsfritt från övriga grannar i området. Förutom en bostad i toppklass, har ni kort gångavstånd till tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar i Sundbyberg centrum. Dessutom finns parkeringsplats på gården om så önskas. Bostäder likt denna finns sällan på marknaden, så passa på innan någon annan hinner före!

HALL
Väl inne i bostaden möts ni av en hall med ljusa väggar och vackert parkettgolv, vilket är genomgående för hela bostaden. Tack vara hallens generösa utrymme finns här gott om plats för önskad möblering samt avhängningsmöjligheter. En rymlig platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter längre in i hallen/passagen.

VARDAGSRUM
Spatiöst vardagsrum med god sällskapsyta och sagolik utsikt över föreningens lummiga trädgård. Det som utmärker detta rum och gör det till något alldeles extra är det kupade taket vilket skänker rummet sin egen karaktär. Tack vare rummets storlek finns här god plats för både större soffgrupp, tv-möbel och ytterligare möblemang – endast er egen fantasi sätter gränserna. I rummets två stora kattvindar finns det gott om förvaringsmöjligheter.

KÖK
Stilrent kök med exklusiv känsla som tillsammans med god förvaring och den maskinella utrustningen skapar ett komplett kök. Köket är utrustat med bänkskiva i granit, integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn och fläkt. Självklar plats för matgrupp med utsikt över Bällstaån. Skafferi och ytterligare förvaring finner ni i kattvinden som löper en bra bit längst med bostaden.

SOVRUM
Stort och rymligt sovrum med god plats för fullstor säng med tillhörande möblering. Förvaring finns i form av garderob. Från sovrummet har ni fri utsikt över Bällstaån – ett levande konstverk oavsett årstid.

BADRUM
Smakfullt och helkaklat badrum med ljusa väggar och mörkare kulör på golv. Bekvämligheter så som golvvärme, rymlig duschhörna, WC, spegelskåp, tvättställ med kommod samt tvättmaskin och torktumlare under praktisk avlastningsyta med ovanhängande förvaring. Ytterligare avlastningsyta samt förvaring kan med enkelhet ordnas om önskemål finns.

TRÄDGÅRD/UTEPLATS
Äppelträd, bärbuskar, örtagård och boulebana – detta är bara några av de saker som föreningens fantastiska trädgård erbjuder er som boende. Som ägare av denna magiska lägenhet har ni även möjlighet att möblera en del av trädgården efter era egna önskemål, då ett av trädäcken tillhör er.


HISTORIA
1781 köpte garvaren Melchior Einhor marken för att bygga en sommarbostad till sin hustru Maria Elisabeths ära och gav gården namnet Mariehäll. Han ansåg att den var belägen "på nästan den vackraste platsen wid hela Bällsta Egendomen". Flygelbyggnaderna byggdes först och därefter huvudbyggnaden. Melchior dog innan huvudbyggnaden var färdig, men Maria och sonen färdigställde huset och 1790 stod gården klar. Huset är en av de mest originella 1700-talsbyggnaderna i Stockholm. Arkitekten är tyvärr okänd men stilen är ett tidigt exempel på nyklassicism.

På 1860-talet ägde greve Axel Ture Gabriel Oxenstierna Mariehälls gård och under hans tid gjordes tillbyggnader. I trädgården anlades växthus, orangeri och fågelhus. Oxenstierna dog 1875 och därefter följde många olika ägare.

Anders Petter Löfström var ägare under tiden 1878-1895. Han ägde även Sundbybergs gård och drev Mariehälls tegelbruk, som låg vid Bällstaviken. Löfström hyrde ut Mariehäll som bostad till nyetablerade fabrikörer.

1892 fick gården namnet Margaretahemmet och användes som barnhem där 30 barn vårdades för epilepsi. Margaretahemmet upphörde i början av 1900-talet och huvudbyggnaden delades upp i flera smålägenheter. Bostadsbristen var vid den här tiden mycket stor i Mariehäll.

Under lång tid var förfallet av Mariehälls gård omfattande. 1974 köpte Stockholms kommun gården med avsikt att riva den. Rivningen skulle ske i augusti 1977, men avstyrdes i sista stund. 2010 färdigställdes gården i sitt nuvarande skick och blev återigen privat bostad.

PLANLÖSNING
FÖRENING
Brf. Herrgården i Mariehäll är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Mariehälls Gård 5 år 2008. Föreningen upplåter nio (9) stycken lägenheter med bostadsrätt och består av två flyglar och en huvudbyggnad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Cykelförråd
- Lummig trädgård med bland annat äppelträd, bärbuskar och en blomstrande örtagård.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
- 1990, Renovering av fönster.
- 1990, Renovering av fasad.
- 1990, Renovering av tak.
- 2010, Totalrenovering av fastigheten.
- 2015, Målning av fasas. I samband med detta bytte man även en del snickerier på fasaden.
- 2015, Målning av fönster söderläge

PLANERADE RENOVERINGAR
Inga renoveringar är planlagda.

PARKERING
Parkering finns i anslutning till huset och kostar 590kr/mån.
Föreningen erbjuder gästparkering, i övrigt sker parkering längst med gatan.

BREDBAND OCH KABEL-TV
Kabel-TV från Telia ingår i månadsavgiften.
Bredband tecknas separat av varje boende.

ÖVRIGT
- Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.
- Delat ägande accepteras.
- Städdagar förekommer två-tre gånger per år.
- Överlåtelseavgift betalas av köpare.

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM