ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
STOCKHOLM
John Ericssonsgatan 11, vån 5
En sekelskiftesdröm högt upp i huset i vacker fastighet anno 1935 med stilsäker interiör, sagolika stuckaturer, takrosetter, marmordetaljer och magisk vy över takåsarna karakteriserar detta vackra hem. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad på en av Kungsholmens äldsta gator med gångavstånd till vackra promenadstråk runt Kungsholms Strand. Stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer samt tidstypiska spegeldörrar låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd. Lägenheten har med varsam hand totalrenoverats som samspelar ihop med bevarade orginaldetaljer som snövita snickerier och höga golvsocklar som ramar in den vackra fiskbensparketten. Välskött förening på en av Kungsholmens mest eftertraktade adresser invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Föreningen har även en härlig innergård, gemensam takterrass och direkt utsikt över Norr Mälarstrand & Riddarfjärden vid entrén! Välkommen att längta hem! OBS! Möjlighet till förhandsvisning - kontakta ansvarig mäklare Caroline!
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
2905 kr/mån
ANTAL RUM
3 st
VÅNING
5
BOAREA
50 kvm
HISS
Ja
INKL. I AVGIFT
Inkl. Värme, VA.
BYGGNADSÅR
1935
UTGÅNGSPRIS
4 395 000 kr
UPPVÄRMNING
Fjärrvärme
VISNINGAR
14 oktober
Visning på måndag 18:00-18:30.
MÄKLARE
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
BESKRIVNING
En sekelskiftesdröm högt upp i huset i vacker fastighet anno 1935 med stilsäker interiör, sagolika stuckaturer, takrosetter, marmordetaljer och magisk vy över takåsarna karakteriserar detta vackra hem. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad på en av Kungsholmens äldsta gator med gångavstånd till vackra promenadstråk runt Kungsholms Strand. Stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer samt tidstypiska spegeldörrar låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd.
Lägenheten har med varsam hand totalrenoverats som samspelar ihop med bevarade orginaldetaljer som snövita snickerier och höga golvsocklar som ramar in den vackra fiskbensparketten. Välskött förening på en av Kungsholmens mest eftertraktade adresser invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Föreningen har även en härlig innergård, gemensam takterrass och direkt utsikt över Norr Mälarstrand & Riddarfjärden vid entrén! Välkommen att längta hem!

INTERIÖR
Hall
Välkomnande hall med ett utomordentligt vackert högblankt stengolv med ljusa väggar och högt i tak som skapar en modern känsla. Hallen tar er till lägenhetens hjärta och har goda avhängnings och förvaringsmöjligheter i stilren platsbyggd garderob med speglade skjutdörrar.

Vardagsrum
Makalöst vardagsrum med stort fönsterparti och djupa speglade fönsternischer ger ett imponerande ljusflöde och påtaglig rymd. Rummets vackra utformning skänker karaktär och plats för generös soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats invid fönsterpartiet. Ståtliga speglade pardörrar, genomgående högt i tak och smakfull stuckatur samt takrosetter som stärker ett redan luftigt intryck skapar det perfekta vardagsrummet. Höga golvsocklar ramar in det vackra trägolvet som följer hela lägenheten med ljusgrå väggar.

Kök
Välplanerat kök med stilsäkert vita speglade och spröjsade skåpsluckor med beslag av mässing och läderdetaljer och generöst ljusflöde från fönster med djup fönsternisch. Praktiska högskåp med gott om förvaring och ordentliga arbetsytor ovan bänkskiva i marmor gör köket fulländat när minimalistisk design möter funktion. Vit kakelsättning ovan bänkskiva med infälld belysning under väggskåpen och matplats invid fönsterparti. Vitvarorna i detta kök består av frys och kyl, ugn och spis, köksfläkt i rostfritt utförande samt diskmaskin som gör detta kök komplett. Genomgående trägolv med ljusa väggar och stuckatur samt takrosetter.

Barnrum/Matsal/Sovrum
Liksom vardagsrummet erbjuder detta rum imponerande rymd samt fantastiskt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet med låg bröstning och genomgående djupa och speglade fönsternischer, fönsterbänk i marmor samt vackra bevarade detaljer som spanjolettlås i mässingkulör. Väggarna präglas av en ljusrosa färgpalett med vacker stuckatur och fin genomgående fiskbensparkett. I dagsläget disponeras detta rum som sovrum. Möjligheten finns att disponera detta rum som matsal med gott om plats för större matbord för mysiga middagar med familj och vänner eller efter eget behov.

Master Bedroom
Rofyllt sovrum med tre genomgående karaktärsdrag som hemmet har ser vi även här med högt i tak, rymliga ytor och gott om förvaring. Stilenliga platsbyggda garderober med speglade skjutdörrar ger utomordentliga förvaringsmöjligheter och skänker rummet härlig karaktär. Sovrummet bjuder på gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord, har en fin heltäckningsmatta i ljusrosa palett med fiskbensparkett undertill och ljusa väggar. Gott om ljusflöde från fönster intill det andra sovrummet med brett fönsterparti.

Badrum
Helkaklat badrum med exklusivt tilltalande materialval som vitt & blått kakel i vacker mönsterpalett på väggar och blått klinker på golv med golvvärme som går hand i hand med handfat och vit kommod undertill. Stor spegel ovan handfat, WC, modern glasad duschvägg, handukstork och tak/handdusch samt spotlights i tak. Tvättmaskin under bänkskiva i vacker marmor.

Övrigt
- Lägenheten har ett tillhörande vindsförråd om ca 3 kvm.
- 150 kr obligatorisk avgift för Bredband.
- Lägenheten är registrerad som 1 rok men disponeras idag som 3 rok.

Område
Centralt kvarter nära både Fridhemsplans puls och kommunikationer samt bara ett stenkast till Norr Mälarstrand fina promenadstråk och Riddarfjärdens glittrande vatten. Lugnt och naturnära läge samtidigt som stadens puls och city finns inom ett kort promenadavstånd. Med direkt närhet finner man även Rålambshovsparken och Kronobergsparken med härliga joggingstigar och cykelvägar. Här bor du i ett av Stockholms vackraste områden med några av stadens äldsta gator till granne där mysiga caféer och trendiga restauranger som Mäster Anders, Orangeriet och Kitchen & Table avlöser varandra. Stort utbud av shopping finns via områdets mysiga små butiker men också via Västermalmsgallerian som endast ligger några minuter bort. Känner du för ett dopp går det även att snabbt ta sig till Hornsbergs strand där det finns badbryggor och ännu fler restauranger att avnjuta kvällssolen på. Promenad- och löparstråken är ca. 1 mil runt om Kungsholmen bland grönska och vatten. tt stort utbud av matbutiker och all tänkbar service finns vid Fridhemsplan men också vid Rådhuset där det bl.a. finns en välsorterad Coop-butik.
Goda kommunikationer via båda tunnelbana och buss. 1:ans buss tar dig in mot city med stopp vid bl.a. Hötorget och Stureplan, men även till Lilla och Stora Essingen med stopp vid bl.a. Fridhemsplan. Till T-centralen tar du dig på 10 minuter. Tunnelbana finns vid Rådhuset (blå linje) samt vid Fridhemsplan (grön och blå linje). Från Fridhemsplan går även ett flertal bussar. För den som vill ha lite extra motion finns det hyrcyklar i närområdet.
PLANLÖSNING
FÖRENING
BRF Körsbärsträdet 29 är en äkta förening som bildades 1999. År 2000 förvärvade föreningen fastigheten Körsbärsträdet 29, på John Ericssonsgatan 11. Huset byggdes 1935 och består av ett vinkelbyggt flerbostadshus i 7 våningar med vindsvåning ovanför hela fastigheten men med källarvåning endast under huskropp B. Föreningen består av 69 lägenheter (samtliga bostadsrätter) samt 2 lokaler för uthyrning (frisör och religiös verksamhet). Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.jeg11.se

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2002: Stambyte av VA i badrum och kök
2002: Byte av elstigar
2005: Målning av fasad, byte av port och renovering av trapphus samt entrén.
2006: Installation av säkerhetsdörrar
2007: Två tvättstugor byggdes
2007: Fönster i lägenheter
2010: Renovering av ventilation.
2010: Installation av bredband och IP-telefoni.
2014: Ommålning av tak, reparation av befintliga stuprör, värmekablar installeras samt reparation av fasadputsen på två ställen.
2016-2019: Ommålning fönster, karmar och balkongdörrar.
2017: OVK
2017-2018: Reparation av elsäkring och proppskåp
2018: Besiktning av tak, Genomgång av radiatorer/värmesystem, Reparation/service av hissar, Reparation och byte av elstigare på vinden.
2018-2019: Puts och fasadarbeten, Reparation av omfattande vattenskada pga av läckande diskmaskin, Ny dränering, Renoverat källaren med nytt klinker och målat om en del av väggarna, Service/reparationer av befintlig maskinpark i tvättstugan.

PLANERADE RENOVERINGAR
2020: Måla resterande fönsterkarmar från föregående arbete.
2019: Fastighetens energideklaration har gått ut och ny ska upprättas.

TV/Internet:
Kabel-TV beställs av medlemmen via ComHem. Ingår inte i avgiften. Bredband från Ownit (100/100Mb) ingår i månadsavgiften.

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området.

Gemensamma utrymmen:
- Föreningen har en härlig innergård med en egen dansbana och därtill en takterrass med utemöbler som får nyttjas av medlemmarna.
- Ett vindsförråd hör till varje bostadsrätt.
- Cykelrum finns i källaren samt två tvättstugor.

Övrigt
- Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
- Föreningen accepterar delat ägande och har inga specifika regler kring detta. Vanligt är att den som bor i lägenheten äger minst 10%.

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk
Reg Fastighetsmäklare
Gabriel Youhanoun


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM