ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
STOCKHOLM
Parmmätargatan 22
**MÖJLIGHET TILL UTHYRNINGSDEL OCH UTEPLATS MOT INNERGÅRD!** Varmt välkommen till denna charmfulla bostad i välskött sekelskiftesfastighet anno 1912 med perfekt läge i Kungsholmens idylliska småstadskvarter! En fantastisk bostad på en av Kungsholmens äldsta gator med gångavstånd till vackra promenadstråk runt Kungsholms Strand. Möjlighet till uthyrningsdel då lägenheten ursprungligen är två enskilda lägenheter, därav även två stycken entrédörrar. Insynsskyddad bostad med bra planlösning, generös takhöjd, både en vacker fungerande kakelugn och en fungerande öppen spis samt möjlighet för att bygga uteplats mot innergården. Stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer samt tidstypiska spegeldörrar låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd. Lägenheten har med varsam hand renoverats och samspelar ihop med bevarade originaldetaljer som snövita snickerier, tidsenlig stuckatur och höga golvsocklar som ramar in det vackra vita furugolvet. Stabil och välskött förening med god ekonomi. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen! OBS! Möjlighet till förhandsvisning - kontakta ansvarig mäklare Caroline!
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
3012 kr/mån
ANTAL RUM
3 st
BOAREA
64 kvm
HISS
Nej
INKL. I AVGIFT
Inkl. vatten, tillgång till fiber.
BYGGNADSÅR
1912
UTGÅNGSPRIS
Budgivning
UPPVÄRMNING
Direkt El
VISNINGAR
Inga planerade visningar.
Kontakta ansvarig mäklare för visning.
MÄKLARE
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
BESKRIVNING
Varmt välkommen till denna charmfulla bostad i välskött sekelskiftesfastighet anno 1912 med perfekt läge i Kungsholmens idylliska småstadskvarter! En fantastisk bostad på en av Kungsholmens äldsta gator med gångavstånd till vackra promenadstråk runt Kungsholms Strand. Möjlighet till uthyrningsdel då lägenheten ursprungligen är två enskilda lägenheter, därav även två stycken entrédörrar. Insynsskyddad bostad med bra planlösning, generös takhöjd, både en vacker fungerande kakelugn och en fungerande öppen spis samt möjlighet för att bygga uteplats mot innergården. Stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer samt tidstypiska spegeldörrar låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd. Lägenheten har med varsam hand renoverats och samspelar ihop med bevarade originaldetaljer som snövita snickerier, tidsenlig stuckatur och höga golvsocklar som ramar in det vackra vita furugolvet. Stabil och välskött förening med god ekonomi. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen!

Hall
Välkomnande och trevlig hall med genomgående vackert trägolv in mot lägenheten samt vitmålade väggar och spotlights i tak. Gott om plats med förvaring samt goda avhängningsmöjligheter invid dörr.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti som släpper in mycket ljus och ger ett trevligt och socialt sällskapsrum. Möjlighet för att bygga uteplats mot innergården. Genomgående högt i tak och smakfull stuckatur som stärker ett redan luftigt intryck samt den fungerande öppna spisen skapar det perfekta vardagsrummet. Höga golvsocklar som ramar in det vackra genomgående vitmålade trägolvet som följer hela lägenheten med målade väggar i grönt. Här ryms en generös soffgrupp, tv-möblering och annan möblering som kan önskas.

Kök
Stilsäkert och kök med gott om förvaring i väggskåp bakom vita högblanka skåpsluckor, mörkgrå bänkskiva och stänkskydd i tegel. Full maskinell utrustning med ugn och spis, kombinerad kylskåp/frys, fläkt och diskmaskin. Stora fönsterpartier med djup fönsternisch som släpper in rikligt med ljus och skapar ett oemotståndligt rum. Socialt öppen planlösning med gedigna ytor och sagolik vit fungerande kakelugn samt given plats för större matgrupp som gör det möjligt att bjuda hem större sällskap. Vitmålade väggar och slitstarkt klinkergolv samt trägolv vid matplatsen.

Sovrum
Rofyllt sovrum med gott om ljusflöde från fönsterparti mot innergården med plats för dubbelsäng, nattduksbord liksom skrivbord. Gott om förvaringsmöjligheter samt praktisk platsbyggd garderob. Genomgående vitmålat trägolv samt målade väggar i blått. I dagsläget disponeras detta rum som barnrum med ett praktiskt sovloft med platsbygg trappa och spotlights.
Bostaden har ett ytterligare praktiskt sovloft avskilt i andra delen av lägenheten.

Badrum
Stilfullt och helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggar och klinker på golv i sober ton. Badrummet är utrustat med dusch, WC, rymliga hyllor för förvaring samt spegelskåp med belysning och bakomliggande förvaring. Spotlights i tak.
Bostaden har även en gäst Wc i andra delen av bostaden med klinker på golv, målade väggar, förvaringsytor, WC och handfat.

Övrigt
- Lägenheten har ett tillhörande förråd.
- Lägenheten är ursprungligen två enskilda ettor om 28 kvm som har slagits ihop, därav även två stycken entrédörrar där ena kan fungera som uthyrningsdel om så önskas. Avgiften för respektive etta är 1506 kr.

Område
Kungsholmen Rådhuset: Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.
Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.
Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.
PLANLÖSNING
ALTERNATIV PLANLÖSNING
FÖRENING
Brf Opalen 2 är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och bildades 1997 och har fått betyget A för år 2018. Den består av 28 bostadslägenheter samt en lokal. Föreningens består av två flerbostadshus på adress Parmmätargatan 22. Fastigheten byggdes 1912 och har värdeår 1929.

Gemensamma utrymmen
På gården finns utemöbler och grill. Bastu samt cykel- och barnvagnsrum finns belägna i källarplan.

TV och Bredband
Fiber från ip-only finns i huset. Varje medlem väljer (och betalar för) sin egen abonnemang.

Renoveringar
VA-stammar 1981
Takmålning 2004
Nya tvättmaskiner 2006
Säkerhetsdörrar 2007
OVK 2014
Ny torktumlare 2014
Brandskyddskontroll 2014
Installering av ramp 2015
Gårdsrenovering (inkl. bjälklag) 2015
Takreparation 2017
Radonmätning 2017
Balkonger 2019
Takrenovering (gathus) 2019
Fasadmålning (gathus) 2019


Planerade underhåll:
Fönsterrenovering 2019/20
Tak/fasad/fönsterrenovering (gårdshus) 2020

Parkering
Boendeparkering på gatan samt en parkeringsyta runt huset där avgift tillämpas.

Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk
Reg Fastighetsmäklare
Gabriel Youhanoun
Reg. Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Gustav Enhörning
Erik Wikingskiöld


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM