ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
STOCKHOLM
Heleneborgsgatan 36A, vån 5/5
Välkommen hem till en optimalt planerad och insynsskyddad bostad med låg avgift i vacker fastighet anno 1930 där varje kvadratmeter tjänar sin fulla rätt. Grönskande utsikt från bostadens pärla- balkongen med utsikt över Riddarfjärden och generösa fönsterpartier som låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd. Lägenheten har många vackra bevarade 30-tals detaljer så som bland annat fiskbensparkett i original, speglade pardörrar och vackra spanjolettlås på fönster som karakteriserar detta vackra hem. Här bor du i en trevlig och välskött förening, badrummet stambyttes 2010 och på taket finns en stor takterrass för husets boende att utnyttja fritt för grill och utemöbler med utsikt över glimrande Riddarfjärden. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad med gott om förvaringsmöjligheter och gångavstånd till grönskande bad och strandpromenader längs vattnet, soliga badbryggor, glittrande vatten och rogivande stadskänsla. Här erbjuds bra restaurangutbud, grönområden, parker och bad i närområdet, livsmedelsbutiker, pubar, goda kommunikationer samt Hornstulls puls med sin shopping nära tillhands. Bostadsrättsföreningen är stabil och välskött med stark ekonomi, låga avgifter och låg skuldsättning. OBS! Möjlighet till förhandsvisning - kontakta ansvarig mäklare Caroline!
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
1704 kr/mån
ANTAL RUM
1 st
VÅNING
5
BOAREA
22 kvm
HISS
Ja
INKL. I AVGIFT
Inkl. Värme, vatten, bredband & TV.
BYGGNADSÅR
1930
UTGÅNGSPRIS
2 295 000 kr
UPPVÄRMNING
Fjärrvärme
VISNINGAR
20 januari
Visning på måndag 18:00-18:30.
MÄKLARE
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
BESKRIVNING
Välkommen hem till en optimalt planerad och insynsskyddad bostad med låg avgift i vacker fastighet anno 1930 där varje kvadratmeter tjänar sin fulla rätt. Grönskande utsikt från bostadens pärla- balkongen med utsikt över Riddarfjärden och generösa fönsterpartier som låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd. Lägenheten har många vackra bevarade 30-tals detaljer så som bland annat fiskbensparkett i original, speglade pardörrar och vackra spanjolettlås på fönster som karakteriserar detta vackra hem. Här bor du i en trevlig och välskött förening, badrummet stambyttes 2010 och på taket finns en stor takterrass för husets boende att utnyttja fritt för grill och utemöbler med utsikt över glimrande Riddarfjärden. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad med gott om förvaringsmöjligheter och gångavstånd till grönskande bad och strandpromenader längs vattnet, soliga badbryggor, glittrande vatten och rogivande stadskänsla. Här erbjuds bra restaurangutbud, grönområden, parker och bad i närområdet, livsmedelsbutiker, pubar, goda kommunikationer samt Hornstulls puls med sin shopping nära tillhands. Bostadsrättsföreningen är stabil och välskött med stark ekonomi, låga avgifter och låg skuldsättning.

INTERIÖR
Hall
Välkomnande ljus hall med vackert slitstarkt trägolv med vitmålade väggar som skapar en modern känsla. Hallen tar er till lägenhetens badrum och kök och har goda avhängningsmöjligheter invid entrédörr samt i platsbyggd garderob bakom vita fronter.

Allrum
Stilrent rum med brett fönsterparti mot den ljuvliga balkongen med generösa pardörrar som ger ett imponerande ljusflöde och påtaglig rymd för alla att vistas i. Magnifik utsikt över det grönskande kvarteret som ger en rofylld stämning samt angenäm utsikt. Rummets fina utformning skänker karaktär och plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats invid fönsterparti. Gedigna golvytor gör det enkelt att möblera rummet efter smak och behov. Praktisk platsbyggd loftsäng samt gott om plats för garderober eller annan önskvärd möblering. Genomgående fiskbensparkett med vita väggar och generös takhöjd.

Kök
Välplanerat kök med vita skåpsluckor till dem praktiska ovan och underskåpen med inbyggd belysning undertill som rymmer gott om förvaring samt ordentliga arbetsytor ovan slitstark bänkskiva i trä. Stänkskydd i vitt stilrent kakel ovan bänkskiva samt gott om ljusflöde från öppning mot vardagsrummet. Vitvarorna består av kombinerad kyl och frys, gasspis samt köksfläkt.

Badrum
Renoverat badrum med tilltalande materialval som vitkaklade väggar och golv i mörk sober ton. Spegel med belysning, gott om förvaring på hyllor, WC, dusch och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin.

Gemensam takterrass samt bostadens balkong
Oslagbart trevlig takterrass och balkong med magisk utsikt över Riddarfjärden och soliga takåsar som bjuder på gott om utrymme och sittplatser för större sällskap och önskvärda blomsterplanteringar.

Övrigt
- Lägenheten har ett tillhörande förråd
- Tillägg om 139 kr/mån för bredband samt balkongavgift om 56 kr/mån. Detta är inkluderat i angiven månadsavgift.

Område
Eftersökta kvarter i populära Hornstull som är en sprudlande del av Södermalm. Här erbjuds närheten till natur och vatten med Pålsundet, Riddarfjärden och Årstaviken, Tantolundens stora grönområden och egna sandstrand, Långholmens badplatser och mysiga promenadstråk och Söders lilla oas Reimersholme. Populära stråk för löpturen. Lockar träningspass inomhus finns ett brett utbud från bland annat SATS, Friskis & Svettis, Nordic Wellness, Fitness24Seven med flera. Hornstull erbjuder vidare ett storslaget utbud av restauranger, fik och prisbelönta barer samt omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks under större delen av året. I Hornstulls Galleria kan den shoppingsugne stilla sina begär, är man filmsugen så får man inte missa Hornstulls egen biograf - Bio Rio - som är en av Stockholms få kvarlevande singelbiografer.
Kommunikationerna till området är utmärkta. Bekvämt med närheten till tunnelbanestation Hornstull (röda linjen) - en kort promenad på ca 500 meter från porten. Det finns även flertalet busslinjer i området som stannar till vid Heleneborgsgatan (buss 66) och på Långholmsgatan (buss 4, 54 och 77).
PLANLÖSNING
FÖRENING
Brf Vattenspegeln är en äkta bostadsrättsförening med adresserna Heleneborgsgatan 36 A och B. I föreningen finns 59 lägenheter varav 54 st är upplåtna med bostadsrätt och 5 st upplåts med hyresrätt som således utgör en betydande dold tillgång för föreningen. Det finns även 1 hyresrättslokal och ) parkeringsplatser framför huset som årligen inbringar intäkter.
Föreningen förvärvade fastigheten 2008 innehar marken med äganderätt.
Föreningen har stabil ekonomi med en mycket stark kassa om 2,2 Mkr och långfristiga skulder om cirka 21,5 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 8000:-/ kvm.

Samtliga lägenheter i föreningen har mätts om 2016 då det bl.a. byggdes nya vinds- och källarlägenheter. Dessutom är vissa av avgifterna ojämna mellan likvärdiga lägenheter i huset. Andelstalen i hela fastigheten kommer därmed att beräknas om under kommande året vilket kan komma att förändra avgifterna något för samtliga lägenheter. Styrelsen kan inte säga exakt vilken nivå den nya avgiften kommer att ligga på för denna lägenhetstyp men vill flagga för att det finns en risk för en avgiftsförändring.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 163 kr som betalas av köparen.
Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr per pantsättning.
400 kr för snygg dörrskylt tas ut och debiteras på första kvartalsavin.

Renoveringar
2017-2018 Dränering av källare vid entréerna
2016 Indragning av fiber
2015 Byggnation av cykelparkering
2013 Renovering av trapphus
2013-2014 Renovering av fasad
2013-2014 Nya fönster
2013-2014 Nya balkonger
2011-2012 Nytt tak, nya källarförråd pga. vindsförsäljning
2010-2011 Renovering av tvättstuga
2010-2011 Nya Elstigare
2010-2011 Stambyte
1999 Renovering av fasad
1999 Innergård
1995 Renovering av tak
1980 Renovering av fasad

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns en lummig innergård med sittgrupp och cykelställ. På fastighetens tak finns en härlig takterrass med sittgrupp som är bokningsbar.
Den gemensamma tvättstugan nås via källaren och erbjuder tre tvättmaskiner, torktumlare, centrifug samt torkskåp.

PARKERING/GARAGE
Föreningen innehar 9 st parkeringsplatser som går att hyras för 1 800 kr/mån f.n ca 5 personer i kö. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

TV/BREDBAND
Kabel-TV levereras via Com Hem och fiber levereras via Ownit.

ÖVRIGT
Juridisk person accepteras ej som köpare.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Besök gärna föreningens hemsida http://www.vattenspegeln.se/

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk
Reg Fastighetsmäklare
Gabriel Youhanoun
Reg. Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Gustav Enhörning
Erik Wikingskiöld


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM