ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
SOLNA
Släggbacken 8
Välkommen till denna välplanerade 3:a belägen i ett centralt läge i Huvudsta! Hela lägenheten är i genomgående gott skick med helkaklat badrum, praktiskt kök med gott om förvaring & arbetsytor, två sovrum med plats för dubbelsäng och väl tilltaget vardagsrum med direkt utgång till balkongen där du kan njuta av härlig eftermiddagssol! För mer information kontakta ansvarig mäklare GABRIEL YOUHANOUN - 073 400 21 27
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
3981 kr/mån
ANTAL RUM
3 st
VÅNING
7
BOAREA
73 kvm
HISS
Ja
INKL. I AVGIFT
Inkl värme, VA
BYGGNADSÅR
1965
UTGÅNGSPRIS
2 995 000 kr
UPPVÄRMNING
Fjärrvärme
VISNINGAR
Inga planerade visningar.
Kontakta ansvarig mäklare för visning.
MÄKLARE
BESKRIVNING
Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaringsmöjligheter i garderober.

Kök
Kök med trendigt stänkskydd i ljusa toner och plastmatta golvet. Vitmålade väggar och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Vita luckor och lådfronter som matchas med bänkskiva och handtag i rostfritt stål. Här finns plats för bord och stolar för cirka 4-6 personer.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möblering, matsal och övrig möblering. Vackert ljusinsläpp från fönsterpartierna samt utgång mot balkong. Helt enkelt ett vardagsrum med härliga sällskapsytor.

Sovrum 1
Harmoniskt sovrum i ljusa toner med plats för stor dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även gott om plats för förvaring.

Sovrum 2
Sovrum med plats för stor säng och övrig möblering. Vackert ljusinsläpp från fönster samt utgång mot balkong. I sovrummet finns det goda förvaringsmöjligheter genom garderober.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och klinker i jordnära toner. Badrummet är utrustat med badkar, wc, spegel, högskåp och handfat.

Balkong
Balkong belägen i ett sydvästläge som erbjuder många soltimmar. Balkongen har en generös yta för möblering.

Omgivning
Bostaden är belägen i byggnad från 1965 med ett mycket attraktivt läge i centrala Huvudsta. Här bor du med närhet till Huvudsta C med sina trevliga butiker, restauranger och caféer. Ytterligare restauranger, caféer och butiker finns i Solna C - på bra promenadavstånd. Mycket goda kommunikationer med både bussar (113) och T-bana (Huvudsta), på några minuters promenadavstånd. Med de sistnämnda når du T-Centralen på ungefär 10 minuter och Sundbyberg C (med pendeltågsstation) på ca 5 minuter. Cykelavstånd till både Vasastan och Kungsholmen. Några promenadminuter bort finner du Augustendals 4H-gård, Hufvudsta ridskola samt Pampas Marina. Du har även direkt närhet till Ulvsundasjön med badbryggor och utsikt över populära Hornbergs strand, dit du även kan promenera för en mysig dag med medelhavskänsla på fina uteserveringar. För fina strövområden och motionsspår finns även Hagaparken några kilometer bort och aktivitetsparken Skytteholmsfältet, en kortare promenad bort.

Övrigt
-Styrelsen har i dagsläget inte beslutat eller planerat någon höjning av månadsavgiften för 2019/2020.
Det kommande stambytet finansieras av intäkter från lägenhetsförsäljningar.
- Delat ägande kan godkännas efter prövning.
- Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av
Solna Stad. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Solna Stad
både för platshyra och för att ordna med tillstånd för boendeparkering.
PLANLÖSNING
FÖRENING
Föreningen BRF Talgoxen 1 & 2 är en äkta förening med 175 lägenheter och har ett byggnadsår på 1965. Föreningen äger fastigheten.

INVÄNDIGT UNDERHÅLL
- Stambyte/-renovering är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat. Underlag för att ta möjliggöra
upphandling är under framtagande. För närvarande finns ingen uppskattad starttid för arbetet.
- Hissarna är besiktigade utan anmärkning 2017. Renovering av hissar kommer att påbörjas tidigast
2020 men är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat.
- Allmänbelysning i och utanför entréer samt i trapphusen bytt mot miljövänlig och energisnål LEDbelysning
2017.
- Brytskydd monterat på samtliga dörrar till allmänna utrymmen i fastigheterna 2018.
Utvändigt underhåll
- Takrenovering genomförd 1999.
- Fasadrenovering med nya balkonggolv samt räcken genomförd 2007.
- Byte till aluminiumbeklädda yttre fönsterbågar med isolerglas 2008 för de indragna partierna mot
gatan, på gavlarna samt hela bottenvåningen.
- Låssystem för fastigheternas entrédörrar samt dörrar till gemensamma utrymmen utbytta 2018.
- Brytskydd monterat på ytterdörrar till gemensamma lokaler/förråd 2018.

UNDERHÅLLSPLAN
- Plan för underhåll finns för perioden 2017-2027.
Uppvärmning
- Fjärrvärme.
Ventilation
- Frånluftsfläktar.
- Endast kolfilterfläkt är tillåtet som köksfläkt. Fläkt får ej anslutas till ventilationskanaler.

ÖVRIGT KRING FASTIGHETEN
- Bygglov för balkonginglasning finns ej.
- Parabolantenner får ej monteras på balkongräcken.
- Två tvättstugor (en i varje byggnad) med vardera fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp, med dubbla bokningstavlor.
- Återvinning för tidningar i separat byggnad. Grovsopor hänvisas till närliggande återvinningsstationer.
MÅNADSAVGIFT
- I månadsavgiften ingår värme och VA. En obligatorisk avgift på 51 kr tillkommer för Com Hems
analoga basutbud av TV-kanaler.
- Styrelsen har i dagsläget inte beslutat eller planerat någon höjning av månadsavgiften för 2018. Kabel-TV, bredband och telefoni
- Fastigheterna är försedda med kompletta anläggningar från Com Hem som levererar kabel-TV,
Internet/bredband samt IP-telefoni. Boende tecknar eget avtal med leverantören och betalar själv för sina valda tjänster.
- Vanlig telefoni finns också i fastigheterna.
Avgifter
- Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 procent av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.
- Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 procent av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk
Reg Fastighetsmäklare
Gabriel Youhanoun
Reg. Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Gustav Enhörning
Erik Wikingskiöld


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM